Péntek, 2024-05-17, 18:37:34
Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Budai mentőállomás 1123 Alkotás u. 56-58. (06-1)356-4937

Nyitólap » 2011 » Június » 26 » Az nevet utoljára, aki először üt?
18:01:06
Az nevet utoljára, aki először üt?


Az nevet utoljára, aki először üt? - illusztrációPénteken kezdődik annak a két mentősnek a pere, aki három éve az M3-as kivezetőjén keveredett nézeteltérésbe egy autóssal. Bár a mentőautó sofőrjének tört el az arccsontja az incidensnél, az ügyészség mégis rá és társára tekint vádlottként.

2011. június 24. 06:45
Egy Rejtő-könyvben érezheti magát az a két mentős, akik 2008 novemberében keveredtek nézeteltérésbe egy autóssal Budapesten. A mentőautó a mentőállomásra haladt beteg nélkül az M3-as autópálya kivezetőjén, amikor a belső sávban mögé érkezett egy Peugeot.

A civil sofőr – ezt a nyomozás során sem tagadta – türelmetlen volt, sietett, ezért rátapadt a megkülönböztető jelzés nélkül, a forgalom ritmusában haladó mentőre és felvillantotta a reflektorát. A mentő lassított, amit a Peugeot vezetője „visszavágásként” értelmezett, ezért amint előzni tudott, megismételte ugyanezt a mentőautó előtt, majd továbbment.
Baleset végül nem történt, ám a Szerencs utcai kereszteződés lámpája megfogta a feleket, a mentőautó sofőrje pedig kiszállt, hogy kérdőre vonja a peugeot-st, „miért kell leszorítani a mentőt”.

Az arcába ütött

A történetben nagyjából eddig a pontig egyeznek a vallomások. A mentős szerint ezután a számon kért autós egyből az arcába ütött. A mentőápoló kiszállt az esetkocsi jobboldaláról, hogy megnézze, mi történt, és a társa fölé kerekedő autóst „leválasztotta” a leütött mentősről.

Az autós és a mellette ülő barátnője viszont állítja, a mentősök támadtak rájuk, a mentőgépkocsi-vezető többször beütött a Peugeot ablakán, majd nem engedték a férfit kiszállni, az ajtót pedig többször rácsapták a kezére és ebben – az álláspontjuk szerint jogos védelmi helyzetben – ütött ököllel az autós a sofőr arcába.

Sérülések

Az ütés betörte a mentő vezetőjének arccsontját, akinek egyik ujja is eltörött és mentő szállította kórházba, sérülése nyolc napon túl gyógyult. A mentőben utazott egy mentőtiszt hölgy is, aki a dulakodást látva rádión kért segítséget, így több mentő is a helyszínre sietett, az autóst pedig előállították a rendőrök.

A peugeot-snak a bal kézfején keletkezett apró horzsolásos sérülés, melynek ellátását sem a helyszínen, sem az előállításakor a XV. kerületi kapitányságon nem kérte, csak később keresett fel egy kórházat, hogy látleletet vetessen fel.
Jött a segítség

Jött a segítség


Ennek a sérülésnek a keletkezéséről is megoszlanak a vélemények, az autós szerint akkor történhetett, amikor rácsukták az ajtót, a mentősök szerint a mentősofőr fémkeretes szemüvege sérthette fel az ütést kiosztó kezet.

Súlyos testi sértés

Az ügyészség a peugeot-s és barátnője vallomását fogadta el, így ellene megszüntették az eljárást, míg a mentősöket súlyos testi sértés kísérletével és a személyi szabadság megsértésével vádolják.

Így, a már másodrendű vádlottként szereplő mentőápoló ügyvédjén keresztül azt üzente lapunknak, hogy őt és társát is megdöbbentette, hogy „a szolgálatban lévő mentős arccsontját eltörő, az emberéleteket mentő dolgozót a nyílt utcán leütő autós lett a sértett, ők pedig a vádlottak”.

Az ügyészség egyébként a vádiratban közérdekűmunka-büntetést indítványozott a két vádlottnak. A perben pedig kiderül, hogy igaza lesz-e Tüskés Vaneknak, aki szerint „az nevet utoljára, aki először üt”.
Megtekintések száma: 700 | Hozzáadta: Evelyne | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
RSS

Belépés

Hírcsoportok

OMSZ [13]
Országos Mentőszolgálat hírei
FKI [2]
Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei
Minisztérium [1]
Minisztériumi hírek
MÖSZ [0]
Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének hírei
Érdekességek [5]
Érdekes hírek a nagyvilágból
Egyéb [0]
Egyéb hírek

Naptár

«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Felhasználók

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0


Szülinapos: Marcsixxx(49)