Szombat, 2024-04-27, 00:17:24
Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Budai mentőállomás 1123 Alkotás u. 56-58. (06-1)356-4937

Nyitólap » Érdekességek
Új autó, új felszerelés már nálunk is, kéretik odafigyelni! :D

Ezért fontos hogy ismerjük meg az új technikát!
Kategória: Érdekességek | Megtekintések száma: 1673 | Hozzáadta:: FireB | Dátum: 2013-01-25 | Hozzászólások (0)

Képzeljünk el egy olyan világot... kezdhetném akár így is a bejegyzést elnézve a videót, de úgy tűnik ennél valósabb a dolog. Egy ultimate headset mentőknek.

Golden i Golden i Headset with Paramedic Pro Software Helps Accelerate Care During Medical Emergencies (VIDEO)

Ellátás közben nem mindegy mivel veszünk el értékes időt a betegtől, így például milyen jó lenne, ha azonnal rendelkezésünkre állna a beteg kórelőzménye, allergiái, gyógyszerei és még sorolhatnánk. Ugyanakkor nem csak mi kapnánk infót, hanem adhatnánk is az ellátásba később bekapcsolódó kórháznak. Egy tableten mindez bonyolult és hosszas lehet, főleg akkor mondhatjuk ezt, ha létezik egy ilyen megoldás is. Ez pedig a Golden-i headset (lényegében egy Motorola HC1) lehet, a Paramedic Pro alkalmazással, legalábbis a gyártó Ikanos Consulting szerint. Az eszközzel élő videó és audio kapcsoaltban lehetünk a kórházakkal, így akár klinikusok is segíthetnének és irányíthatnák az ellátást, ha azt az eset megkívánja.

A Paramedic Pro képes a hangfelismerésre és bemondásra megkeresi a beteg adatait, ami láthatunk is egyből. A szakemberek mindent látnak és hallanak, így segíthetik az ellátót, íme egy videó, hogy is működne ez a valóságban:


Kategória: Érdekességek | Megtekintések száma: 696 | Hozzáadta:: FireB | Dátum: 2012-11-24 | Hozzászólások (0)


Az Országos Mentőszolgálat Alkotás utcai állomására látogattak a Városmajori Óvodák nagycsoportosai. A gyerekek a mentőtisztek kalauzolásával körbejárták az épületet, illetve a garázsban kívül-belül megcsodálták a speciális rohamkocsikat. Legnagyobb örömükre a kedvükért bekapcsolták a járművek kék-piros villogóját, illetve a hangkürtöt is.
A különböző foglalkozások bemutatása része a Városmajori Óvodák nevelési programjának – mondta el érdeklődésünkre az egyik kísérő óvónő. Nemrégiben a rendőröknél és a tűzoltóknál jártak, hamarosan pedig egy postafiók, illetve egy pékség mindennapjaiba nyerhetnek betekintést az óvodások, akikkel a mentőállomáson főként arról beszélgettek, hogy milyen esetekben kell mentőt hívni, illetve hogyan lehet értesíteni az ügyeletet. A mentőszolgálat telefonszámát, úgy tűnik, már ilyen korban tudják a gyerekek, amikor ugyanis erről kérdezték őket, egyszerre vágták rá a választ: 104!

Nagycsoportosok a mentőállomáson

Hivatkozás: http://www.hegyvidekujsag.eu/hegyvidekujsag/oktatas-neveles/nagycsoportosok

Kategória: Érdekességek | Megtekintések száma: 674 | Hozzáadta:: FireB | Dátum: 2012-10-16 | Hozzászólások (0)

2015-re minden új autóba automata segélyhívó rendszert szeretne az Európai Parlament. Az eCall nevű rendszer lényege az, hogy karambol esetén automatikusan értesíti a segélyközpontot, így azonnal indulhat a segítség a baleset helyszínére.

Az eszköz vagy a légzsákok nyílását érzékelné vagy egyéb szenzorok érzékelnék a kocsi sérüléseit. A rendszer ezen kívül arra is alkalmas lesz, hogy pontosan meghatározza a baleset helyszínét, továbbá infót küld a segélyközpontba az utazás irányáról, arról, hogy a jel automatikusan vagy szándékosan lett-e elküldve és az is kiderül, milyen állampolgárságú a bajbajutott, így a nyelvi korlátok is kevesebb akadályt jelenthetnek.

A parlament szerint a rendszer nem fogja megfigyelni senki mozgását, helyzetét, csak akkor aktiválódik, ha baleset történt. A rendszer ötlete egyébként 2003 körül merült fel, 2005-ben sikerült megegyezni a gyártókkal, hogy 2009-től egységesen kerüljenek beszerelésre az új személyautókba. Kötelezettség hiányában azonban az új járművek alig, csupán 0.4%-ba került be. A jövőben azonban kötelezővé tenné a hatóság és kiterjesztené a buszok, motorok és kamionok körében is.

http://www.carinsurance.org/wp-content/uploads/2012/07/eCall_system.jpg

kattints a nagyobb képért!

A rendszer ingyenes lenne a tervek szerint minden uniós állampolgárnak, a készülékek ára pedig 100 Euró körül fog mozogni, de lopás esetén pl. segíthet a jármű megtalálásában.

A rendszer tökéletes működéséhez persze megfelelő háttér is szükséges, így a segélyhívórendszerek fejlesztése, kompatibilissé tétele. Ez sok tagállamban még nincs meg, így vannak ellenzői is a rendszernek. Minden esetre elég jó kezdeményezés, reméljük, hogy sikerül bevezetni minél előbb. Bővebb információk itttalálhatók.

Kategória: Érdekességek | Megtekintések száma: 831 | Hozzáadta:: FireB | Dátum: 2012-07-15 | Hozzászólások (0)

Londonban működik egy úgymond különjárat részegeknek, a "Booze bus". A piás kocsi egy mentőautó, állami irányítás alatt, amit csak azért hoztak létre, hogy a londoni éjszaka kiesőit gyorsan a kórházakba tudják szállítani anélkül, hogy azt a helyi mentőszolgálatoknak kéne. A mentő pedig nem taxi és azért tegye fel a kezét az, aki ne lenne ingerült kicsit, amikor egy részeget kell bevinnie vagy éppen egy részeg miatt nem kap ellátást időben. A módszer éppen ezért jó.

A mentőegység 2005 óta működik az angliai fővárosban, a tavalyi év során ellátott mintegy 70.000 ember száma mára 10.000-el több lett és ez általános tendencia - mondja a mentőegység létrehozója Brian Hayes mentőtiszt.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/12/10/1323511120246/Brian-Hayes-007.jpg

Érdekes statisztika, hogy egy-egy részeg ember ellátásának költsége mintegy 80.000 forintba kerül, ami évi 3 milliárd forintnyi költséget ró az ellátóra. Kíváncsi lennék mindez hogyan alakul Magyarországon.

A kocsin dolgozó mentők estéiről itt egy remek cikk. A történeteket, észrevételeket és gondolatokat pedig osszátok meg itt vagy a blog Facebook oldalán, mert ilyenből biztos mindenkinek van elég... A legfontosabb kérdés pedig: ki vállalna műszakot egy ilyenen?

Kategória: Érdekességek | Megtekintések száma: 871 | Hozzáadta:: FireB | Dátum: 2012-05-25 | Hozzászólások (0)

RSS

Belépés

Hírcsoportok

OMSZ [13]
Országos Mentőszolgálat hírei
FKI [2]
Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei
Minisztérium [1]
Minisztériumi hírek
MÖSZ [0]
Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének hírei
Érdekességek [5]
Érdekes hírek a nagyvilágból
Egyéb [0]
Egyéb hírek

Naptár

«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Felhasználók

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0


Szülinapos: albundy(44)