Péntek, 2024-05-17, 18:27:41
Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Budai mentőállomás 1123 Alkotás u. 56-58. (06-1)356-4937

Nyitólap » 2011 » Augusztus » 5 » Fordulat a mentőautó-sztoriban
11:49:01
Fordulat a mentőautó-sztoriban
Fordulat a mentőautó-sztoriban
2011. július 24., vasárnap 9:20 Domokos Erika


Új eredményt hirdetett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a nettó 679 millió forint keretösszegben kiírt járműtenderén. Az eljárást az a Scorpio Kft. nyerte meg, amelynek ajánlatát korábban érvénytelenítette az OMSZ, és csak a Közbeszerzési Döntőbizottság júniusban hozott határozatával került vissza ismét a versenybe.


Az első eredményhirdetésen még a lengyelországi W.A.S. Wietmarscher Polska Sp. zo.o.-t választották ki nyertes szállítónak, a Scorpiót pedig a nem megfelelő töréstesztre hivatkozva kizárták az eljárásból.
Az OMSZ a legmagasabb szintű mentőellátás biztosítására alkalmas, az uniós MSZ EN 1789 normának megfelelő tanúsítványokkal rendelkező, C típusú mentőautókra (esetkocsikra) kért ajánlatokat. Öten jutottak be a közbeszerzés utolsó körébe, a magyar tulajdonú, többek között klímák és megkülönböztető jelzések felszerelésével és forgalmazásával foglalkozó Scorpio alvállalkozójával, a szlovák, orvosi és mentőjárműveket szállító Panax FCS. s.r.o.-val közösen, továbbá a lengyel W.A.S. (amely a német W.A.S. GmbH egyik leányvállalata), a szintén lengyel AMZ Kutno Sp.zo.o, a német Ambulanz Mobile GmbH & Co. KG, valamint a magyar tulajdonú Pikosystem Kórházi Technológiai Zrt. (új nevén VMD Zrt.) és HM EI Zrt. (Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.), mint közös ajánlattevők nyújtottak be ajánlatot.
A legkedvezőbb árajánlatot a Scorpio tette, amely egy jármű szállítását 18,59 millió forintért vállalta, míg versenytársai 19,96 és 23,53 millió forint közötti ajánlatokat tettek. Így a cég a tenderen minimálisan megjelölt 32 darab helyett 36 mentőt tud szállítani. A cég Volkswagen Crafter alapjárműre alakítja ki mentőautóját. Az OMSZ szándéka szerint már az idén szolgálatba állítja az új járműveket.
Az OMSZ azért zárta ki a Scorpiót az eljárásból, mert szerinte a cég ajánlata nem felelt meg az ajánlati felhívásnak, az ajánlott jármű betegterének töréstesztje nem terjedt ki a bútorzatra, a falra szerelt szekrényekre. A KD vizsgálatában azt állapította meg, hogy ugyan a cég csatolt nyilatkozataiból nem állapítható meg egyértelműen, a törésteszt vonatkozik-e a bútorzatra, viszont azt az OMSZ tisztázhatná az ajánlattevővel. A közbeszerzési törvény által biztosított hiánypótlás és felvilágosítás kérés keretében egyértelműen tisztázható, hogy megfelel-e a törésteszt a kért szabványnak. (A Scorpio szerint korábban erre vonatkozóan nem kért tőle felvilágosítást az OMSZ.) A KD a hiánypótlás biztosításával kapcsolatban még feltárt kisebb hiányosságokat az eljárásban, ezért megsemmisítette a Mentőszolgálat eljárást lezáró döntését.
Az OMSZ az elmúlt egy hónapban újraértékelte az öt ajánlatot, és a Scorpio tanúsítványát is elfogadta, végül e cég ajánlatát hirdette ki július 19-én nyertesnek - tudta meg portálunk. A Scorpio szállított már korábban is járműveket és egyéb eszközöket a mentőszolgálatnak. A pályázóknak referenciát kellett benyújtaniuk az előző két évből legalább húsz mentőautó, vagy hasonló műszaki felszereltségű jármű szállításáról, valamint rendelkezniük kellett 2009 és 2010 átlagában legalább nettó 200 millió forintos teljes árbevétellel, a mentők és az egyéb, speciális járművek értékesítéséből pedig 100 milliós bevétellel.

 
Forrás: www.napi.hu
Nyertes cégek honlapja: http://www.zppanax.sk
                                         http://www.scorpio.hu/

 
Megtekintések száma: 793 | Hozzáadta: HardTrance | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1 HardTrance  
0
Ezt a hírt se az omsz közölte....

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
RSS

Belépés

Hírcsoportok

OMSZ [13]
Országos Mentőszolgálat hírei
FKI [2]
Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei
Minisztérium [1]
Minisztériumi hírek
MÖSZ [0]
Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének hírei
Érdekességek [5]
Érdekes hírek a nagyvilágból
Egyéb [0]
Egyéb hírek

Naptár

«  Augusztus 2011  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Felhasználók

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0


Szülinapos: Marcsixxx(49)