Szombat, 2024-05-04, 21:48:10
Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Budai mentőállomás 1123 Alkotás u. 56-58. (06-1)356-4937

Nyitólap » 2012 » Március » 3 » MENTŐ-AKCIÓ: ...HOGY A MENTŐ SZERETET IDŐBEN ÉRKEZZÉK!
12:14:22
MENTŐ-AKCIÓ: ...HOGY A MENTŐ SZERETET IDŐBEN ÉRKEZZÉK!

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház egy teljesen felszerelt mentőautót adományozott az Országos Mentőszolgálatnak 2012. február 24-én a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium épülete előtt. A VW Crafter gépjármű összesen 34 millió forintba került, amelynek árát evangélikus hívek és az országos egyház adták össze. Az egyház célja, hogy ezzel sajátságosan evangélikus módon járuljon hozzá az államadósság csökkentéséhez.

Mentő-akció: ...hogy a mentő szeretet időben érkezzék!

Igei köszöntőjében Gáncs Péter, az MEE elnök-püspöke a betegszállítás két igei példáját hozta. Először annak a béna embernek a példáját mondta el, akit a tető megbontásával, felülről engedtek le Jézus gyógyító kezeihez. A másik evangéliumi kép arról szólt, amikor Jézust Betániába hívták egy súlyos beteghez, ám Lázár meghalt addigra, mire Jézus odaért. „A történet azonban mégsem zárult kudarccal – idézte a püspök –, hiszen Jézus számára soha sincsen későn.” 
Rámutatott arra, hogy „hisszük és reméljük, hogy a most átadandó autó is hozzájárulhat ahhoz, hogy a mentő szeretet, a szakszerű orvosi segítség lehetőség szerint mindig időben elérkezzék a rászorulókhoz”.

Prőhle Gergely országos felügyelő a mentőautó kulcsainak átadásakor elmondta, hogy az evangélikusságnak országhatárokon belül és kívül történelmi kötelezettsége az, hogy az ország sorsát tudásuknak és képességeiknek megfelelően segítsék, ezért az evangélikus áldozatvállalás szép példája ez a most átadandó gépjármű.

Dr. Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter beszédében azt mondta, hogy az egyházak fontos szerepet játszanak az oktatásban, a szociális gondoskodásban, a sport területén, illetve a kulturális és a mindennapi életben egyaránt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pedig szoros kapcsolatban áll az egyházak vezetőivel. Meglátása szerint élni kell „az egymáshoz fordulás” lehetőségeivel, mert ahhoz, hogy „kiegyensúlyozott, bizakodással a jövőbe néző társadalomban” éljünk, a fenti területeken az egyházaknak is fontos szerepük van.
Réthelyi Miklós szólt arról, hogy az egészségügyben nemcsak a betegségek elleni harc folyik, hanem a betegek lelkét is gyógyítani kell, mert „lelkiállapotunk és testi betegségeink kölcsönösen és többszörösen egymáshoz kapcsolódnak".

Dr. Cserháti Péter egészségpolitikai helyettes államtitkár rámutatott arra, milyen óriási jelentősége van az egyházak szolgálatának, mert többletet tesznek az ellátáshoz. Beszédében emlékeztetett arra, hogy a múltban is megmutatkozott az evangélikus egyház elkötelezettsége az egészségügyben.

Dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a mentőautót megköszönve hangsúlyozta, hogy az ajándékozással „találkozott a segítségnyújtás szándéka a segélynyújtással", a rohamkocsi pedig „több mint egy mentőautó", mert nemcsak egy járművet kaptak, hanem a teljes egészségügyi felszerelést is, amely a gépjármű értékének a felét teszi ki. Ez a rohamkocsi Budapest II. kerületében teljesít majd szolgálatot. (A mentőautó a Budai Mentőállomáson kezdte meg szolgálatát. - Admin)

Az alkalmon a Fasori gimnázium énekkara szolgált Nováky Andrea vezetésével. G. DresslerDicsérje Istent minden lélek című darabját adták elő.

Végül Gáncs Péter püspök megáldotta a gépjárművet, majd a megjelentek elénekelték a Himnuszt.

A gimnázium dísztermében tartott fogadáson mentőautó alakú süteményeket, valamint forralt bort és forró teát ihattak az átfagyott vendégek.

Forrás: Link

Kategória: OMSZ | Megtekintések száma: 832 | Hozzáadta: FireB | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
RSS

Belépés

Hírcsoportok

OMSZ [13]
Országos Mentőszolgálat hírei
FKI [2]
Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei
Minisztérium [1]
Minisztériumi hírek
MÖSZ [0]
Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének hírei
Érdekességek [5]
Érdekes hírek a nagyvilágból
Egyéb [0]
Egyéb hírek

Naptár

«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Felhasználók

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0


Szülinapos: rivi(34)